Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш агент на КГБ: Пригожин вероятно вече е убит

16 юли 2023, 20:17 часа • 20782 прочитания

Унизителната снимка на Евгений Пригожин, която се завъртя в социалните мрежи тези дни, изобщо не е убедително доказателство, че със собственика на ЧВК "Вагнер" всичко е наред. Това каза бившият офицер от КГБ и руското външно разузнаване Сергей Жирнов в коментар за "Канал 24".

„Убеден съм, че Пригожин вече е убит“, каза бившият разузнавач.

Бунтът, който Евгений Пригожин организира в Русия, показа къде са много от слабите места на руския президент Владимир Путин. Той вече не се ползва с такава подкрепа дори сред близкия си кръг, колкото и мощно да работи неговата пропагандна машина. Затова фактът, че Пригожин разкри тези слабости, се възприема от Путин като истинско предателство, каза Жирнов.

Снимката, на която е Пригожин, и за която стана въпрос го показва на походно легло в палатка по тениска и боксерки, а той самият маха на камерата. Въпреки че в повечето канали се писа, че снимката е направена съвсем скоро в Беларус, всъщност, както вече писахме, някои издания отбелязаха, че метаданните от снимката са запазени и сочат кога именно е направена тя - на 12 юни в 7:24 ч., което означава, че тя е отпреди бунта на Пригожин. ОЩЕ: Пригожин е в Беларус по бели гащи (СНИМКА)? Украйна изключи руска атака откъм Беларус

„Палатката е с пясъчен цвят. Най-вероятно е правена в сирийската или африканската пустиня. Зад нея има прозорче с емблема и надпис на английски. Съмнявам се, че му е трябвало да си окачва надпис на английски в палатката докато е в Беларус“, казва бившият разузнавач. "Във всеки случай силно се съмнявам, че снимката е направена наскоро", добави той.

Жирнов смята още, че липсата на видео или аудиозаписи от Пригожин, които преди това бяха така типични за него, сочат за вероятност той вече да не е жив.

ОЩЕ: Байдън с предупреждение към Пригожин: На негово място бих внимавал какво ям

Припомняме, че и началникът на Главно разузнавателно управление на Украйна Кирило Буданов на 30 юни заяви, че разполага с информация, че след бунта на ЧВК "Вагнер" на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е било наредено да убие Евгений Пригожин, но дали и кога това ще се осъществи времето ще покаже.

Източник: Twitter

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес