Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Би Би си под натиск заради документален филм след смъртта на Даяна

30 декември 2014, 19:54 часа • 28497 прочитания

Бъкингамският дворец е упражнил натиск над Би Би Си във връзка с планираното излъчване на документален филм, проследяващ събитията след кончината на лейди Даяна и опитите на принц Чарлз да подобри имиджа си след нейната смърт, съобщава агенция ДПА, цитирана от БТА.

Документалната лента, озаглавена "Reinventing the Royals" /"Нова премяна за кралските особи"/, бе планирано да бъде показана от обществената телевизия в неделя в най-гледаното време, но появата й на екран отпадна. От Би Би Си обясниха промяната с "проблеми в използването на архивни материали".

Но противници на монархията от гражданското обединение "Република" съзряха силен натиск от страна на монархията лентата да не бъде излъчена. В серията от два епизода на "Reinventing the Royals", която е била заснета без одобрението на Бъкингамския дворец, се разказва как принц Чарлз се е опитал да лъсне медийния си имидж след гибелта на бившата му съпруга лейди Даяна през 1977 година. За целта престолонаследникът бил наел специален пиар агент, който да подготви обществеността за бъдещата му венчавка с Камила Паркър Боулс и да минимизира греховете към лейди Даяна.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес