Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Белгийски медии публикуваха снимки на предполагаемите атентатори

22 март 2016, 17:25 часа • 4939 прочитания

Белгийските медии публикуваха фотографии на предполагаемите терористи от камерите за видеонаблюдение на летището в Брюксел.

На фотографиите, разпространени от местното издание Lalibre, са трима мъже с колички за багаж. Двама от тях са облечени с черни пуловери или якета, третият – в бяло или светло сиво яке. Вестникът съобщава, че камерите за видеонаблюдение са ги заснели непосредствено преди експлозиите на летище „Завентим“. Изданието не уточнява дали всички те са терористи или някой може да е попаднал случайно в кадър.

Lalibre също така съобщава, че след двата взрива в залата за излитане на летището е открит автомат Калашников.

Полицията потвърди, че търси трима заподозрени за атентата на летището в Брюксел, предаде междувременно ТАСС.

Снимка: Lalibre

По-рано руската агенция Sputnik, цитирана от цитирано от РИА Новости и aif.ru, съобщи, че издирваните за атентата в Брюксел са граждани на Беларус.

Серия от терористични нападения разтърсиха белгийската столица. Според последните данни най-малко 34 души са загинали и около 200 са ранени. Данните за загиналите и пострадалите постоянно се уточняват.

Тази сутрин малко преди 8 часа местно време два последователни взрива станаха на основното летище „Завентем“ в Брюксел. В рамките на час по-късно имаше експлозия на метростанция Мелбек, която се намира в близост до сградите на европейските институции – на 350 метра от мястото, където лидерите на ЕС провеждат своите редовни срещи.

Експлозиите на аеропорта и в метрото в столицата на Белгия станаха само 4 дни след залавянето на 26-годишния Салах Абдеслам. Той е заподозрян, че е единственият оцелял атентатор от нападенията в Париж от 13 ноември миналата година. Вчера министърът на вътрешните работи на Белгия Ян Ямбон предупреди, че залавянето на един терорист може да активира друг.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес