Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Австрия под тревога, издирва убиец-неонацист

31 октомври 2017, 06:55 часа • 2949 прочитания

Полицията в Австрия повежда широко мащабна операция по залавянето на 66-годишен мъж, който от минивана си с надпис "Хайл Хитлер" разстреля съседите си и се укри в близката гора, предаде БГНЕС.

Според данните въоръженият мъж, чиято самоличност е известна, е организирал клането близо до югоизточния град Грац. От превозното си средство той е застрелял с пушка двама възрастни хора, а една жена е в критично състояние. "Убитите са му били съседи", отбелязаха от полицията. "Ситуацията е напрегната, престъпникът е изчезнал с оръжието си и населението трябва да бъде бдително."

Мъжът е обявен за издирване по цялата територия на Австрия и Шенгенската зона на ЕС. В областта, в която се е състояло нападението, са затворени училищата и детските градини. На родителите е препоръчано да не оставят децата си да играят на улицата.

До момента властите са успели да открият вана на стрелеца, на чийто задни врати с големи думи е изписан нацисткия поздрав "Хайл Хитлер". Сам престъпникът нееднократно е изразявал симпатиите си към крайно десните екстремисти.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес