Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атаките със спринцовки в клубове в Испания не спират

15 август 2022, 07:25 часа • 6675 прочитания

Четири възможни случая на опасно инжектиране със спринцовка са регистрирани в испанския град Сан Себастиан през първия ден от празничната седмица, съобщи агенция Europa Press, позовавайки се на свои източници.

Както беше отбелязано, инжектирането със спринцовки е станало през първата нощ на празничната седмица, която е започнала в събота следобед. Според източника една от жертвите вече е повдигнала обвинение.

По-рано министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка заяви, че правоприлагащите органи в страната разглеждат 60 жалби за инжектиране със спринцовки на обществени места.

Инжекциите със спринцовки на многолюдни места се превръщат в сериозен проблем в Испания. Жертви на злосторници са станали няколко момичета по време на фестивала Сан Фермин в Памплона. Каталунската полиция разследва поредица от сигнали за инжектирани спринцовки в нощни клубове в региона. Спринцовки са били инжектирани и в посетителите на музикален фестивал в град Сантандер и в дискотеки на Балеарските острови. Три момичета са хоспитализирани във Валенсия.

ОЩЕ: Мистериозни убождания на жени в клубове в Испания

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес