Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атаки по график: Украински дронове се прицелиха в петролна рафинерия в руския град Ярославъл (СНИМКИ и ВИДЕО)

29 януари 2024, 12:23 часа • 5295 прочитания

Украински дрон е атакувал около 6:00 часа тази сутрин петролната рафинерия "Славнефт-ЯНОС" в руския град Ярославъл - едно от най-големите предприятия за производство на нефтопродукти в Русия. Руският прокремълски телеграм канал Mash отбелязва, че това е първият случай от началото на войната, в който дрон достига Ярославска област.

Общо 4 дрона

Дронът е бил свален от системата за радиоелектронна борба, съобщи областният управител на града. Според него не се е стигнало до пожар и няма пострадали. Мястото е отцепено.

Телеграм канали съобщават, че става дума не за един, а за общо четири дрона, три от които са били свалени, а само един е достигнал до рафинерията. Според съобщенията ставало въпрос за самоделен дрон.

Украйна иска да нокаутира производството на гориво в Русия

Руският публицист Анатолий Несмиян коментира в Telegram: "Тенденцията е очевидна - Киев се опитва да нокаутира производството на гориво на цялата европейска територия на Русия. Последователните атаки срещу най-големите петролни рафинерии плюс много навременната авария в Нижни Новгород са много ясна тенденция към причиняване на фатални щети на основната индустрия на Русия, което неизбежно ще доведе до сериозни затруднения в зоната на бойните действия.

ОЩЕ: Единствената петролна рафинерия на руското Черноморие преустанови работа след украинските атаки (ВИДЕА)

Предвид несъпоставимите съотношения на стойността на дроновете и аттакуваните от тях обекти опитите със сигурност ще продължат."

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес