Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атака срещу летището в Хамбург (ВИДЕО)

04 ноември 2023, 23:47 часа • 8146 прочитания

Въоръжен мъж е атакувал с кола портал на летището в Хамбург, което е довело до затварянето му и пренасочване на 6 полета към Хановер, както и задържането на няколко от самото летище.

Оскъдните детайли

Според Die Welt и Sueddeutsche Zeitung атаката е станала към 21:00 часа българско време. Мъжът е стрелял няколко пъти, а съпругата му е подала сигнал в полицията, че е отвлякъл детето им. Има информация и, че всъщност в колата е имало две деца заедно с нападателя - не е напълно ясно дали и двете са негови, но изглежда е така.

Още: Гърция се опасява от тероризъм, засилва мерките за сигурност

Изстрелите са били произведени във въздуха, няма данни за пострадали към момента на публикуване на този материал. На мястото са дошли специални части:

Има информация в германския таблоид Bild, че мъжът е успял да стигне с автомобила си до един от самолетите и е паркирал колата под едно от крилата му - за момента той се е барикадирал там. Таблоидът съобщава, че мъжът е хвърлил коктейли "Молотов", което е принудило германската полиция да облее с вода и противопожарна пяна самолета, като не е допуснато да избухне голям пожар:

За опасност от терористични актове в Швеция предупредиха от Великобритания

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес