Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атака с морски дронове срещу Новоросийск - най-голямото руско пристанище в Черно море (ВИДЕО)

05 септември 2024, 05:55 часа • 4040 прочитания

Украински морски дронове са атакували най-голямото руско пристанище в Черно море и едно от най-големите изобщо в Русия - Новоросийск.

Потвърждение за атаката дава и кметът на Новоросийск Андрей Кравченко в официалния си канал в Телеграм. В съобщението си той изрично казва никой да не се приближава до брега и пристанището и ако се намирате вкъщи - да се отдръпнете от прозорците.

"Моля, запазете спокойствие и следете официалните съобщения в моите профили в социални мрежи, на официалната страница на общинската администрация, радио "Нова Русия" (104FM), телевизионен канал "Новоросийск" (бутон 22 на кабелните оператори)", добавя Кравченко и посочва, че в район до пристанището има ограничение на движението.

Още: Русия пак засипа Украйна с купища ракети и дронове (ВИДЕО)

В града се чуват експлозии и стрелба, пишат местни информационни канали. По-късно руското военно министерство оповести, че са унищожени два морски дрона.

След като Руският черноморски флот беше буквално принуден от украинските дронове да напусне Крим, остатъкът се предислоцира основно в Новоросийск. Там има и петролни съоръжения, не само терминали за товарене/разтоварване.

Русия: "Унищожихме два дрона в Новоросийск". Защо тогава има пожар на пристанището? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес