Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атака с дронове: Руски влак дерайлира, пламнали са вагони с гориво (ВИДЕО)

14 май 2024, 09:37 часа • 3069 прочитания

Няколко вагона от товарен влак са дерайлирали в руската Волгоградска област поради „намеса на неупълномощени лица“, съобщи контролираната от Кремъл информационна агенция ТАСС на 14 май. Тя се позова на изявление на железопътните служби.

Инцидентът е станал на гара Котлубан, която се намира на около 40 км северно от областния център Волгоград и на около 330 км източно от границата с Украйна.

Още: Руските доброволци се бият срещу руската армия: Новините от Харков (ВИДЕО)

Атака с дронове

В изявлението на жп службите на Русия не се посочват допълнителни подробности относно причината за инцидента. В украинските канали в Телеграм се разпространява информация за атака с дронове.

Същото твърди прокремълският канал Baza - че влакът е дерайлирал вследствие на нападение с дрон, след което два вагона с гориво са се запалили, а единият се е взривил. Общо 9 вагона са излезли извън релсите, гласи информацията.

Контролираната от режима на диктатора Владимир Путин "РИА Новости" пише, позовавайки се на Министерството на извънредните ситуации на страната, че цистерна с дизелово гориво и вагон с дървен материал са се запалили, но към 6:40 ч. местно време пожарът бил потушен.

Още: Сам срещу четирима: Украински войник застреля в близък бой атакуващи го руснаци (ВИДЕО, 18+)

Предишни случаи

Редица предишни железопътни инциденти в Русия бяха свързани с украинските разузнавателни служби, припомня Kyiv Independent. В края на ноември и началото на декември 2023 г. украинските медии твърдяха, че Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е извършила два саботажа на жп линията Байкал-Амур в руската република Бурятия.

Още: Вече има ново американско оръжие на бойното поле, заяви Белият дом

*Заглавната снимка е илюстративна.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес