Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха руския милиардер Риболовлев заради обвинение в корупция

07 ноември 2018, 15:20 часа • 2487 прочитания

Руският милиардер и собственик на ФК "Монако" Дмитрий Риболовлев бе задържан в княжеството по подозрение в участие в корупционни схеми. Адвокатът Франк Микел сподели, че руснакът е арестуван във вторник. Първи за ареста на бизнесмена съобщиха от Le Monde. 

Адвокатите на руснака запазват мълчание относно това дали клиентът ми остава в ареста. 51-годишният бизнесмен е известен с високите си печалби от производството на калиеви торове. Руското посолство в Париж, което отговаря и за Монако, е пожелало повече информация за задържането на руснака, но не е получило отговор от властите в княжеството.

Риболовлев спаси "монегаските" от фалит през 2011 година. Последваха силни години за тима, като "Монако" спечели титлата на Франция през сезон 2016-17 и игра полуфинал в Шампионската лига. Отборът завърши втори зад ПСЖ през изминалата кампания, но в момента се намира на 19-о място във временното класиране.

Дмитрий Риболовлев е и купувачът на островите Скорпиос и Спарти, който внучката на покойния гръцки корабен магнат Аристотел Онасис обяви за продажба. Според сп. "Forbs" островите, които милиардерът закупи през 2013-та година са стрували на Риболовлев към 100 милиона долара.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес