Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха мъж, снимал щетите по сградата на военното министерство след атаката с дронове в Москва (СНИМКИ)

24 юли 2023, 11:32 часа • 2216 прочитания

Полицията в Москва задържа мъж, който няколко минути след атаката с дрон е снимал щетите по сградата, използвана от Министерството на отбраната на Русия.

Мотивите му се установяват от полицията, гласи съобщението, цитирано от беларуската опозиционна телевизия NEXTA.

ОЩЕ: Атака с дронове в Москва, удари в Крим и Одеса (ВИДЕО)*

Става въпрос за щаб-квартирата на ГРУ за кибероперации, където се предполага, че работи и руската хакерска група Fancy Bears. Един от безпилотните самолети, атакували Москва през изминалата нощ, е паднал в близост, както съобщи и българският журналист Христо Грозев.

Нанесени са били удари с поне два дрона по нежилищни сгради, потвърди кметът Сергей Собянин. Щетите се виждат и от доста снимки и видеа, които обиколиха социалните мрежи, въпреки че контролираната от Кремъл информационна агенция ТАСС твърди, че нямало сериозни поражения.

Единият от дроновете е ударил "бизнес центъра" на Москва - Комсомолски проспект. "На Комсомолски проспект 17 бяха открити отломки от дрон. По предварителна информация - няма жертви", каза служител на службата за извънредни ситуации.

Според "Телеграм" канала Mash дроновете били свалени с оборудване за електронна борба. Как тогава има такива щети, не е ясно. Кремъл обвинява Украйна за атаката.

ОЩЕ: Оценка от САЩ за отвоюваната украинска земя, Путин май още го е страх от "Вагнер" (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес