Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха държавни служители за изнудване на хотели и ресторанти в Гърция

08 юли 2024, 09:50 часа • 1114 прочитания

Гръцката полиция разби престъпна организация в неделя (7.07), която изнудва собственици на бизнеси, за да избегне административни глоби и проверки.

Полицията е арестувала 14 души, включително девет държавни служители. На заподозрените са повдигнати множество обвинения, включително за създаване на престъпна организация, изнудване и подкуп. Смята се, че бандата е действала от януари 2023 г., като годишните ѝ печалби са надхвърляли 700 000 евро, съобщава Kathimerini.

Още: В Германия арестуваха баща и син, изнудвали семейството на Шумахер

Предлагали защита, за да се избегнат глоби

Те са изнудвали предимно хотели и ресторанти в Атина, като са предлагали защита, за да избегнат административни глоби, извършвали са целеви проверки и след това са изнудвали предприятията, за да предотвратят бъдещи проверки или глоби. Сред членовете на организацията са били ръководител на общински орган и служители от други публични служби в регион Атика.

Групата за изнудване е разкрита, след като властите разследват жалба за частно лице, което си сътрудничи с общински служители за изнудване на собственици на предприятия. Общинският орган на Атина обяви, че всички замесени служители са отстранени незабавно.

Още: Италия: Албанският наркокартел заплашва сигурността на страната

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес