Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арест за руски губернатор заради убийства

09 юли 2020, 09:06 часа • 1494 прочитания

Губернаторът на Хабаровския край Сергей Фургал е заподозрян в убийството на двама или повече. По-рано по същото дело бяха задържани още четирима членове на организирана престъпна група, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Deutsche Welle.

Губернаторът е задържан по подозрение за участие в убийствата на няколко предприемачи, извършени в Хабаровския край и Амурска област през 2004-2005 г. Разследващите смятат, че политикът е бил организатор на убийствата, както и организатор на опит за убийство, заяви представителката на Следствения комитет на Руската федерация Светлана Петренко.

Според нея, Фургал е заподозрян в "убийства, както и в грабеж, изнудване и организирана престъпна дейност."

Обвинения срещу Сергей Фургал

Агенция ТАСС съобщава, позовавайки се на източници в органите на реда, че става дума за убийствата на предприемачите Евгений Зоря през 2004 г. и Олег Булатов през 2005 г. и за опита за убийство на амурския бизнесмен Александър Смолски. Зоря беше основател на няколко търговски организации в Хабаровск.

Сергей Фургал е член на Либералдемократическата партия. Той заема поста губернатор на Хабаровския край от септември 2018 г. През 2020 г. той беше награден с медал на Министерството на извънредните ситуации за ликвидиране на аварийни ситуации поради заслугите му по време на наводнението от река Амур през 2019 г.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес