Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Активизиране на сраженията в Източна Украйна

03 май 2015, 19:24 часа • 7209 прочитания

Сраженията в Източна Украйна рязко са се активизирали. Украински войник и цивилен гражданин са били убити през последното денонощие, предаде БНТ.

Според военен говорител на Киев украинските позиции са били обстреляни 16 пъти от вчера насам, като проруските сепаратисти са използвали тежки оръжия, които би трябвало да са изтеглени от фронтовата линия съгласно Минското споразумение.

Кметството на Донецк, който е под контрола на сепаратистите, съобщава за артилерийски обстрел срещу града снощи и тази сутрин.

В същото време представителят на самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР) на минските преговори Денис Пушилин заяви, че властите на ДНР смятат увеличаването на обстрелите от страна на украинските сили за сигурност за опит за проваляне на срещата на контактната група в Минск, предаде "РИА Новости", цитирана от "Фокус".

"Ние не изключваме, че това е провокация с цел да се провали срещата в Минск, която може да ускори мирното разрешаване на конфликта. Ако тази среща не се случи, то мирният процес ще бъде застрашен. На някого е изгодно обстрелите да продължават“, заяви Пушилин.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес