Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Абортите са по-приемливи за руснаците, отколкото еднополовата любов

30 юли 2015, 14:35 часа • 4632 прочитания

Миналата година Владимир Путин се опита да увери международната общност, че законът срещу „хомосексуалната пропаганда“, приет от руската „Дума“ през юни 2014 г., не е диксриминационен. Но явно опитът е бил безуспешен, щом нагласите по отношение на сексуалните малцинства в Русия все още са любопитна тема в западните общества.

Според изследване, проведено от американската статистическа агенция „Пю“, почти три-четвърти от руското население намират за неприемлива еднополовата любов. Едва 9% от руснаците определян хомосексуалните отношения като приемливи.

69 % участвалите в проучването руснаци също така твърдят, че извънбрачните връзки не са приемливи, като едва 7 процента признават, че за тях тези отношения са нещо нормално.

По-демократично е настроението в руското общество по отношение на абортите - докато 44% от руснаците не одобряват абортите, то 25 на сто ги намират за разумно решение в случай на нежелана бременност.

Играенето на хазарт също се счита за табу в руското общество. 62 процента от руснаците определят участието в хазартни игри като неморално деяние, като едва 10 процента от тях нямат нищо против този вид игри.

Учудващо, пиенето на алкохол се счита за лош навик от почти половината руснаци, като едва 25% от участвалите в проучването твърдят, че употребата на спиртни напитки е приемлива.

Сексът преди брака е табу за близо 1/3 от руските граждани, като 40% нямат нищо против да си доставят плътски страсти със своята половинка преди подписа.

Използването на контрацепция, изглежда, е широко разпространено в руското общество, тъй като само 7% от руснаците го намират за неприемливо.

Що се отнася до разводите, оказва се, че 46% от руснаците намират развода за нещо напълно нормално, като само 22% от тях ги считат за срамен акт.

Източник на данните: Център за изследвания „Пю“ (Pew Research Center).

Автор: Теодор Спасов

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес