Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

26 кораба ще участват в ученията на руските флот и авиация в Средиземно море

31 август 2018, 07:50 часа • 3363 прочитания

Главнокомандващият на руския ВМФ Владимир Корольов съобщи, че на средиземноморските учения на руските авиация и флот ще участват 26 кораба и 34 летателни апарата, предава РИА Новости.

Ученията ще продължат от 1 до 8 септември. Към тях ще бъдат привлечени кораби от Северния, Балтийския, Черноморския флотове и Каспийската флотилия, а също и самолети от далекообхватната авиация, допълва агенция Фокус.

„В ученията ще вземат участие 26 бойни кораба и съдове на МВФ, включително две подводници, а също така 34 летателни апарата. Флагман е ракетният крайцер „Маршал Устинов“ на Северния флот“, заяви Корольов.

Той допълни, че в рамките на ученията ще се проведат полети на стратегическите ракетоносци Ту-160, самолети за борба срещу подводници Ту-142 и Ил-38, а също изтребители Су-33 и самолети Су-30СМ на морската авиация.

Корольов подчерта, че в рамките на ученията ще бъдат отработени задачи по борба срещу подводници и противовъздушна отбрана, защита на морските комуникации, въпросите по противодействието на пиратство, а също така ще се проведат практически и артилерийски стрелби.

Снимка: архив

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес