Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"25 години Путин лъже, но ще бъде сложен край": Юлия Навалная с ВИДЕО за инаугурацията на диктатора

07 май 2024, 17:35 часа • 3049 прочитания

Съпругата на починалия в руски затвор опозиционер Алексей Навални - Юлия Навалная - нарече диктатора Владимир Путин "лъжец, крадец и убиец" малко преди встъпването му в длъжност за безпрецедентен пети мандат в Кремъл.

Още: Велики сме и заедно ще победим: Путин встъпи в длъжност за 5-ти път (ВИДЕА)

"Нашата страна се ръководи от лъжец, крадец и убиец. Но на това определено ще бъде сложен край", заяви във видеоклип Навалная, която живее в изгнание.

Още: Навалная обвини украинското правителство в грешка и каза дали ще подкрепи Киев

"От Путин ще запомним войната и репресиите"

Тя припомни, че последният мандат на Путин е белязан от „кървава и безсмислена война“ в Украйна и политически репресии в Руската федерация.

"Какво си спомняте за предишния мандат на Путин? Разбира се, войната, която той започна. Той може да я нарича както си иска, но не можеш да заблудиш хората, които са изтласкани на фронта", каза Навалная. "Ние дори не знаем колко души са загинали. Путин се страхува да назове истинските цифри на жертвите. Тази война е кървава и безсмислена и никой освен Путин не я иска. Дали Путин е казал това в речта си преди шест години? Не“.

"В Русия има няколкостотин политически затворници, които търпят нечовешки условия“, добави още тя. „Всеки ден се откриват нови дела".

Още: Юлия Навалная: Делото срещу затвора, където Навални почина, е прекратено от съображения за секретност

Юлия Навалная заяви, че "обещанията" на Путин да подобри стандарта на живот по време на управлението си, са били "празни и измамни". "Това продължава вече 25 години. И този път ще бъде същото", каза тя.

"С всеки негов мандат всичко става само по-лошо и е страшно да си представим какво още ще се случи, докато Путин остава на власт", допълни вдовицата на Алексей Навални.

Още: "Не се отказвайте, Русия ще бъде свободна": Навалная с призив към хората, които са против Путин

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес