Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

1 място раздели Камерън от мнозинството, Милибанд се оттегля

08 май 2015, 09:50 часа • 5398 прочитания

На Консервативната партия на настоящия премиер Дейвид Камерън не й достига едно място за пълно мнозинство, с което може да управлява спокойно сама, показват данни на Би Би Си, предаде БГНЕС.

Според него засега консерваторите получават 325 места, от общо 326 необходими за самостоятелно управление. На второ място е Лейбъристката партия с 232 гласа, а досегашният коалиционен партньор в правителството - либералдемократите, получават 12 места. Шотландската национална партия показа впечатляващи резултати като спечели 56 места, което е с едно по-малко от общата шотландска квота.

Въпреки положителните за него резултати Дейвид Камерън заяви, че за него "все още е рано" да се говори за окончателни данни, но се надява да успее да състави правителство.

Лидерът на британските лейбъристи Ед Милибанд пък може да обяви оставката си в петък сутринта, ако се потвърдят данните от екзит-пола, сочещи поражение на партията му на произведените в четвъртък парламентарни избори, съобщава Sky News, позовавайки се на източници от ръководството на партията.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес