Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Войната завърши реми

12 юни 2012, 23:36 часа • 992 прочитания

Войната, която си обявиха Русия и Полша на Евро 2012, завърши реми.

От вчера до днес двата тима не спряха да сипят закани, медиите директно определиха срещата като всичко друго освен футболен сблъсък, а феновете се млатеха по улиците.

На този фон Сборная и Дружина Полсла направиха бойко реми 1:1.

Двата тима заложиха на нападателния футбол и направиха много атрактивен двубой, като до последната минута имаше възможност един от отборите да вземе победа.

Руснаците играха по-добре през първата част и заслужено поведоха след нов гол на Алан Дзагоев. Полузащитникът, който вкара два пъти на Чехия в първия мач на Русия, се разписа с глава в 37-та минута. Поляците излязоха пределно мотивирани след почивката и техните атаки дадоха резултат в 57-та минута, когато капитанът Бласчиковски вкара със страхотен изстрел извън наказателното поле. До края и двата тима търсиха победата, но не стигнаха до гол и срещата завърши 1:1.

Извън терена полицията във Варшава откри предупредителен огън във въздуха и използва водни струи по време на шествието на руските запалянковци.

По време на предвижването на колоната полски фенове започнали да ги замерят полицаите с фойерверки и стъклени бутилки.

Полицията била принудена да произведе няколко предупредителни изстрела и да изтласка поляците от пътя на движение на руските запалянковци.

Шествието на руските запалянковци е било спряно на 150 м от Националния стадион във Варшава.

По време на шествието е имало и още няколко инцидента, при които двама души са били ранени в главата и са откарани с полицейски автомобил.

В другия мач от тази група по-рано днес Чехия победи Гърция с 2:1. По този начин Русия остана начело на групата с 4 точки, Чехия е на второ място с 3, Полша има 2, а Гърция само една, като и четирите отбора все още имат шансове да се класират за четвъртфиналите на шампионата.

Редактор: Иво Георгиев

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес