Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гърците плашат с бойкот

12 юни 2012, 17:30 часа • 3874 прочитания

Гърците, които са европейски шампиони за 2004-та, заплашиха с напускане настоящото първенство на континента в Полша и Украйна. Причината е тенденциозното според южните ни съседи съдийство в първия им двубой - мача на откриването с Полша във Варшава в петък, завършил 1:1.

Тогава испанският съдия Карлос Веласко Карбальо изгони с два странни жълти картона бранителя на елините Сократис Папастатопулос още през първото полувреме. На всичкото отгоре не бе свирена дузпа срещу домакините от Полша за игра с ръка в пеналта на Дамиен Перки. С човек по-малко гърците успяха да изравнят и получиха право на дузпа за безспорно нарушение на титулярния вратар Войчех Шченсни срещу героя на съседите Димитрис Салпингидис. Капитанът на елините Йоргос Карагунис обаче изпусна.

"Не сме дошли тук, за да се гаврят с нас. Явно след като през 2004-та ударихме домакина Португалия на старта, а после ги бихме и на финала, за да вземем титлата, са се уплашили от нас. Говорих и със селекционера ни Фернандо Сантос, и с ръководството на федерацията - единодушни сме, че ако срещу Чехия се повтори това рязане, сме готови да напуснем демонстративно терена във Вроцлав", каза самият Карагунис.

Що се отнася до тактиката за мача с Чехия, най-вероятно защитникът на ПАОК Стелиос Малезас ще замени в титулярния състав на португалеца Сантос наказания след червения картон Сократис Папастатопулос.

Редактор: Ая Косарова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес