Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Удължиха държавната подкрепа за университетски преподаватели, подготвящи бъдещи учители

11 януари 2023, 14:20 часа • 1133 прочитания

Служебният кабинет удължи с 1 година подкрепата за преподавателите от държавните висши училища, подготвящи бъдещи учители. Тя е по национална програма, приета на 19 януари 2021 г. за първоначален срок от две години - т.е. изтичаше след седмица.

До момента в рамките на националната програма са обучени около 400 преподаватели. Създадена е и се поддържа общодостъпна виртуална библиотека с презентации и видео лекции по основните теми на програмата, аргументират се от Министерски съвет.

Разработени са и са разпространени два наръчника - за прилагане на компетентностния подход и иновативните образователни технологии в процеса на обучение. В процес на изграждане и оборудване са центрове и зали с интерактивни презентационни системи за обучение по ИКТ-базирани иновативни образователни технологии в 22 държавни висши училища. Предстои свързването им в Национална мрежа с цел бърз обмен на идеи и добри практики

Усвоените средства, включително предоставени на висши училища, са в размер на 866 958 лв., добавят от служебното правителство.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес