Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учебната година за 12. клас ще бъде удължена

03 април 2020, 08:12 часа • 6845 прочитания

В момента е сложно и неочаквано предизвикателството за нашата образователна система. Прави се максимално най-доброто във всички класове. Това заяви в ефира на БНТ заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. По думите ѝ в момента родителите си партнират с учителите, но на този етап учебният процес върви в доста прилични условия.

Според Таня Михайлова сега е важно как учениците развиват своите личностни качества. Стана ясно, че в момента са дадени препоръки и указания на учителите относно изпитването. Учениците не трябва да се притесняват - те ще завършат учебната година, коментира още заместник-министър Михайлова.

Тя поясни, че ще има време за дооформяне на учениците в класната стая и по отношение на оценяването няма да има проблем. Михайлова посочи, че датите на изпитите се изместват съобразно времето, в което учениците влизат в класната стая. Предвиждаме да се удължи учебната година за 12. клас, обясни още заместник-министърът.

По отношение на изпитите за 4. и 10. клас, заместник-министърът подчерта, че не вижда нищо притеснително да има национално външно оценяване. По думите на Таня Михайлова изпитът след 7. клас е също важен, защото резултатите от него се използват за кандидатстване.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес