Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Софийският университет обяви допълнителен прием

26 август 2019, 14:03 часа • 4244 прочитания

4578 новоприети студенти са се записали след приключване на трите класирания в кандидатстудентската кампания за учебната 2019/2020 година на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 23 от тях са лауреати от национални и международни състезания и олимпиади, съобщиха от "Алма Матер".

7148 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Изцяло запълнени са местата, субсидирани от държавата, за специалностите: „Психология“, „Английска филология“, „Китаистика“, „Японистика“, „Южна, Източна и Югоизточна Азия“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Информационни системи“, „Туризъм“, „Право“ (редовна форма), „Международни отношения“, „Комуникационен мениджмънт“, „Музикални медийни технологии и тонрежисура“, „Графичен дизайн“, „Физическо възпитание и спорт“, „Икономика и финанси“, „Стопанско управление“, „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ (на английски език), „Журналистика“, „Връзки с обществеността“, „Книгоиздаване“.

За всички незаети места в редовна и в задочна форма, субсидирани от държавата, и за незаетите места за обучение срещу заплащане, Софийският университет обявява допълнителен прием при следния график:

От 9 до 13 септември 2019 г. е срокът за подаване на документи за участие в допълнителния прием.

На 14 септември 2019 г. ще се проведат допълнителни изпити по физика и по теология.

Класирането ще бъде обявено на 17 септември 2019 г., а записването на новоприетите студенти ще бъде на 18, 19 и 20 септември 2019 г.

1280 са към момента незаетите места в университета.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес