Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандалният професор от НСА: Има изградени практики момичетата да си вдигат краката и да минават по реда си

31 март 2016, 23:15 часа • 5684 прочитания

Казвам че има такива изградени ммм ... практики да кажем. Така скандалният професор Николай Колев отговаря на бившата адреналинка на „Господари на ефира” Ваня Георгиева, която пред скрита камера го пита дали в НСА няма изградена не само от него практика "момичетата да си вдигат краката и да минават по реда си".

Професорът си излива душата, когато Ваня го разпитва как ще ѝ помогне да си вземе изпита по физиология, след като той не е преподавател по дисциплината. Явно много хора са се налепили там на клона, нарочно ги късат там. Утре ще говоря с един от преподавателите, директно отговаря Колев на "терзанията" на Ваня. Носят се слухове за 1000 лева, а? По-рано таванът беше 400 долара, чуди се професорът, когато Ваня го разпитва за тарифата и споделя какво е чула да се говори сред студентите относно това как да вземеш изпит "по втория начин". Завърти малко лентата назад и ще видиш кои от твоите приятелки са си взели изпита. Например да кажем Албена не чете, а си взима изпитите – как е възможно? Проблемът, който го повдигаш, ще разсипе Академията, откровеничи Колев.

По информация на "Господари на ефира" вече има преписка в прокуратурата и думите на Колев се проверяват.

Позицията на НСА

Не съм съгласен с твърдението за тенденция. Според мен това е начин на проф. Колев така да принуди студентката. Така ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев коментира случилото се пред два дни в сутрешния блок на Нова телевизия. Не мога да си кривя душата, че е имало и други сигнали за такива „способи”, каза още Гешев, като призна за два сигнала – за искане на пари от преподаватели. Той добави, че при такива твърдения трябва да има намеса на полицията с белязани пари, за да може да бъде хванат съответният преподавател.

Попитан дали ще има проверка на катедрата по „Физиология и биохимия” заради твърдението пред скритата камера на проф. Колев, че може да плати изпита по физиология на Ваня, проф. Гешев отговори, че вече има декларация на всички преподаватели от катедрата, че такова нещо няма.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес