Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С вълнуващо тържество беше отбелязана 25-годишнината от основаването на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София

24 октомври 2024, 15:49 часа • 383 прочитания

С вълнуващо тържество беше отбелязана 25-годишнината от основаването на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София. На огромната сцена в училището и пред пълната с гости зала ученици и специални гости изнесоха уникално представление, което проследи трите етапа от развитието на училището – минало, настояще и бъдеще.

Водещите върнаха публиката в 1999 година, когато основателят на училището д-р Юзкан Ерсой полага основите на най-уникалното училище в Българя с мисията да бъде мост между културите. Специални гости на тържеството бяха семейството на д-р Ерсой, които получиха почетен плакет за сътрудничество. Такива получиха и още много приятели на училището, спомогнали за развитието на образователната институция, която за 25 години се превърна в символ на качествено частно образование и сплотена училищна общност. Сред тях са началникът на Регионалното управление на образованието – София – град д-р Ваня Кастрева, кметът на район „Връбница“ Румен Костадинов, Душко Душков, председателят на синдикат „Образование“ д-р Юлиян Петров, зам.-деканът на Факулетета по нови и класически филологии към СУ „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Милена Йорданова, проф. д-р Спаска Зафирова, директoрът на ЧСУ „ДРУЖБА“ – Пловдив д-р Илия Емилов, зам.-директорът на 140. СУ „Иван Богоров“ Елица Пандурска, д-р Моника Златкова от дирекция „Организация и контрол“ от МОН и директорът на ДГ №25 от Банкя Милена Джолева. Те всички получиха плакети в знак на признателност за дългогошното им сътрудничество с училището и поздравиха ръководителите на частната образователна институция.

Кметът на район "Връбница" Румен Костадинов пожела на учениците бъдещи успехи

 

„Главното преимущество на вашето училище е, че тези 25 години бяха достатъчни, за да покажете колко сте значими. За да докажете, че сте единствени и неповторими. За мен винаги е било изключиелно удоволствие да общувам с директорите на училището. Уверявам ви, че няма друго столично училище, което да има в девиза си думите „уважение, старание, успех.“ Доказвате го всеки ден“, заяви на сцената д-р Ваня Кастрева.

„Уважаеми ученици, вие учите в едно от най-добрите училища в София. Пожелавам от името на район „Връбница“ и от мое име да създадете своето бъдеще и в трудностите и в новите условия на образованието да докажете, че българският учител има сили, търпение, разум и да ги дава за много години напред“, заяви кметът на район „Връбница“ Румен Костадинов.

ЧСУ „ДРУЖБА“ – София е основано през 1999 г. в Банкя, а само няколко години по-късно се премества в София, където в огромен кампус с отделни сгради за образователните етапи (и дори с общежитие) и с качествени преподаватели училището се налага като една от най-качествените частни образователни институции в България, а възпитаниците му продължават висшето си образование в най-престижните университети в Европа и България.

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес