Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ранобудните студенти на път да прекратят изцяло окупацията на СУ?

13 януари 2014, 17:01 часа • 40065 прочитания

Тази вечер от 20:00 часа „Ранобудните студенти” ще проведат Общо събрание в Софийския университет, за да решат дали да не премахнат напълно окупацията на висшето учебно заведение.

Предложението за окончателно спиране на окупацията е внесено от три от най-известните лица на студентския протест – Константин Голев, Ангел Златков и Румен Стоев. Лидерът на „Ранобудните студенти” Ивайло Динев обаче не е застанал зад предложението, пише OFFnews. Всъщност то е внесено без да има съгласуване с него.

Преди седмица имаше предложение за нова пълна окупация на Университета. За него гласува около 1/3 от Общото събрание, но 2/3 бяха против, каза Динев.

Сега „Ранобудните студенти” държат окупирана само Аулата на СУ, след като на 17 ноември бе взето решение пълната блокада да бъде отменена. Студентската окупация започна на 23 октомври 2013 година, след като Конституционният съд реши, че Делян Пеевски не губи депутатския си статут, въпреки че се закле в пленарна зала като председател на ДАНС. Окупацията тръгна от аудитория 272, където председателят на КС професор Димитър Токушев трябваше да държи лекция.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес