Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първокласници проведоха онлайн празник на буквите (СНИМКИ)

12 април 2020, 09:15 часа • 11997 прочитания

Празникът на буквите при първокласниците е да покаже не само, че малките ученици са вече грамотни, но и това, че те изпитват задоволство, самочувствие и радост от постигнатото досега.

Обикновено той се отбелязва в края на месец март, когато децата са приключили с обучението по буквара. Учениците от 1-ви Б клас при СУ „Димитър Матевски” със своя класен ръководител Васка Петракова и учител ЦДО – Антония Димитрова, сътвориха един по-различен и уникален празник, в който взеха участие всички ученици от класа, както и техните родители.

Гости на онлайн тържеството бяха Мариана Златанска – директор на училището и Теодора Мерланова – заместник-директорът. На Лазаровден, точно в 09:45 ч. всички се включиха онлайн. Първо, за да се подготвят и да посрещнат своя съученичка, която има рожден ден и второ - именниците. В 10:00 ч. всички ги посрещнаха с песен и приповдигнато настроение, като им отправиха своите най-искрени приятелски пожелания и им подариха по едно виртуално цвете, изработено лично от всяко дете. Имаше и изненада! Едно от децата беше подготвило малко кексче с фойерверка и го поднесе, разбира се, онлайн. Украса също не липсваше.

После започна празникът на буквите. Всички ученици се включиха с ръчно изработени украсени корони. И тъй като плануваното им тържество трябваше да се проведе в Кукления театър, но по разбираеми причини не се проведе там, Антония Димитрова беше подготвила такъв и пренесе децата в „Буквеното царство”. След финала на театралната пиеса, децата изпяха песента „Първокласно“, изпълниха стихотворенията „Родина“, „Аз съм българче“ и стихове за буквите. Сбогуваха се с буквара и посрещнаха читанката. Накрая отправиха своята детска „Молитва“.

Класният им ръководител изненада своите възпитаници с презентация със снимки от началото на учебната година до този момент и с красиво изработено Удостоверение за грамотност за всяко дете. Накрая всички бяха развълнувани и изпяха песента "Заедно" - малко натъжени от факта, че са заедно само онлайн и си пожелаха скоро всичко да приключи, за да се видят отново в училище.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес