Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По пътя на знанието в Академия “Никола Тесла”

12 юни 2024, 15:58 часа • 1909 прочитания

“Знанията са единственият сигурен път към успеха” – това е разбирането, което стои като мото в Академия “Никола Тесла”. Тук главната мисия на преподавателите е да изградят умни и изобретателни личности, които непрестанно да се развиват и да постигат успехи с характера, знанията и интелектуалните си възможности.

В “Никола Тесла” наблягат на трите направления, които биха могли да дадат най-много на всеки ученик: български език и литература, математика и програмиране. Математиката развива логическото мислене, учи как да бъдем внимателни и последователни, да разчитаме на фактите и да търсим винаги ясно решение на проблема. От друга страна литературата и езикът развиват емпатията и емоционалната интелигентност. Помагат на децата да търсят доброто в света, да чувстват, мечтаят и общуват. Затова и в Академия “Никола Тесла” обучението по БЕЛ и математика е от предучилищен до 12 клас. Групите са разделени по ниво и възраст, и са малки, за да може да се обърне индивидуално внимание на всеки ученик. Тук вярват, че резултатите са най-добри при постоянна и системна работа – така знанията се трупат гладко и без стрес. А преди най-важните изпити, като матурите в седми клас, организират летни интензивни курсове, с които да дадат на децата уверен старт на годината и да гарантират отлични резултати.

Програмирането и роботиката са все още нови умения, но стават все по-необходими за дигиталния свят, в който живеем. Тези занятия дават възможност на децата да се възползват от предимствата на времето, в което са родени, да бъдат конкурентни и иновативни. Предлагат курсове по Robo STE(A)M за деца 5 до 9 години, където полагат основите на технологичните познания, а след 4 клас вече започват уроците по език за програмиране – С++.

Зад успехите на Академия “Никола Тесла” стои не само добре изготвената програма, но и вярата и доверието във възможностите на всеки един ученик. С индивидуален подход и много постоянство, тук се грижат за таланта и потенциала на децата. Защото те са строителите на нашето бъдеще – трябва да са добри, разумни и способни.

бул. „Цариградско шосе“ 17

+359 88 895 5097

https://ant.bg/

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес