Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Окупацията не означава принудителни отпуски за преподавателите, казват от СУ

05 ноември 2013, 17:37 часа • 44956 прочитания

Предвид продължаващата вече две седмици окупация на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ръководството на СУ официално обяви на сайта на университета, че ще има принудителен отпуск на преподаватели и служители на учебното заведение.

В съобщението ръководството на СУ се обръща към всички преподаватели и служители на Алма матер с призив за запазване на спокойствие. Освен това всички преподаватели и служители са помолени да носят със себе си своите служебни карти, както и да не влизат в пререкания със студентите. В същото време ръководството призовава студентите да спазват договорката и администрацията да изпълнява всекидневните си задължения, за да не нарушава Софийският университет многобройните си договори, както и студентите да бъдат обслужвани поне на елементарно ниво.

Ръководството на СУ казва още, че диалогът със студентите е ежедневен и не е прекъсвал от първия ден на тяхната акция.

В официалното съобщение на ръководството на университета има призив за търпение към всички преподаватели, студенти и служители и се изразява настойчивата си надежда, че учебният процес в Ректората ще бъде възстановен в най-скоро време.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес