Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нови 27 училища се включват в програмата “Училища за пример”, обученията започват от този месец

19 август 2021, 13:03 часа • 10935 прочитания

27 училища от 18 области и 21 населени места са новите участници във втория випуск на програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”, съобщиха от организацията.

Програмата е двугодишна и подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление на училището. Новите училища се присъединяват към още над 20, които продължават развитието си във втората си година по програмата.

Новите участници в програмата са избрани от подадени 99 кандидатури от училища от цялата страна, които са одобрени от комисия. Те ще се включат в едноседмични обучения, които започват от 21 август, и ще се проведат в Арбанаси.

С новия випуск програма “Училища за пример” започва работа за първи път в областите Монтана, Русе, Ловеч, Кюстендил, Сливен и Силистра. По този начин програмата разширява обхвата си до 27 области в цялата страна.

Сред новите участници в програмата има 2 начални училища, 14 основни, 3 средни училища, 4 професионални гимназии, 2 математически, 1 търговска гимназия и 1 спортно училище.

Участието в обученията и менторската подкрепа са безплатни за училищните екипи.

“Заедно в час” е неправителствена организация, създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България" и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес