Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Награда от 5 хил. евро получи магистър по компютърни технологии във ВТУ

05 декември 2013, 13:48 часа • 51809 прочитания

На тържествено събрание във Великотърновския университет  беше връчена академичната награда на община Велико Търново на стойност 5000 евро. Тя се връчва за 13-ти пореден път на студенти с отличен  успех през целия период на следването си, отбеляза при награждаването кметът на Велико Търново Даниел Панов, предаде БТА.

Тази година неин носител е Стефан Тодоров, магистър по компютърни технологии. Той е от Плевен, завършил е бакалавърска и магистърска степен с отличен успех. Участвал е в няколко международни проекта, учил е във Франция и Великобритания по европейската програма "Еразъм". Има публикации и награди от национални състезания по информатика. Говори английски и френски език.

На тържественото събрание бяха връчени 19 стипендии на обща стойност над 15 хил. лв. на студенти с отличен успех от деветте факултета на Великотърновския университет. 

Ректорът на ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий" проф. Пламен Легкоступ и Емануела Христова, студентка от втори курс, специалност "Психология", избрана от Студентския съвет да стане ректор за един ден, подписаха заедно заповед, с която обявиха 9 декември за неучебен ден. 

В рамките на проявите, посветени на студентския празник 8 декември бяха открити две документални изложби, представящи моменти от юбилеите и тържествата на Великотърновския университет.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес