Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Красимир Вълчев: Възможността за ваксиниране на всеки учител остава отворена

19 февруари 2021, 19:50 часа • 2056 прочитания

Категорично тестът ще бъде само по желание. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в предаването "Още от деня" по БНТ във връзка с предстоящото тестване за коронавирус в училищата. Той добави, че това е възможност родителите да тестват безплатно децата си.

"Предоставихме възможност и за безплатно тестване и на учителите", каза още министърът, като уточни, че здравните власти ще направят организацията в училищата, а медицинските специалисти ще вземат участие.

Според него няма изоставане спрямо предходните години по отношение на скоростта на преподаване на различните теми. "Изследванията показват, че много по-бързо пада мотивацията при учене в електронна среда, отколкото в присъствена. Губи се и социализацията", предупреди той. Министър Вълчев заяви, че ако се влоши ситуацията със заразените, системата всеки един момент може да премине на обучение в електронна среда.

"Възможността за ваксиниране на всеки учител остава отворена. Няма настроения срещу ваксините, има сдържаност. Склонни са да се ваксинират, но на по-късен етап, искат да имат повече информация", обобщи образователният министър.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес