Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Корейски език и иврит ще се изучават в Пловдивски университет

05 февруари 2014, 15:51 часа • 39121 прочитания

Специалности с корейски език и иврит ще открие през новата учебна година Филологическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски". Това съобщиха по време на пресконференция днес ректорът проф. д-р Запрян Козлуджов и зам.-деканите на факултета доц. д-р Красимира Чакърова и проф. д-р Иван Чобанов.

Новите бакалавърски програми са „Български език и корейски език", „Български език и иврит", „Лингвистика и бизнес администрация", „Приложна лингвистика" с две комбинации - „Английски език и корейски език" и „Английски език и иврит".

Първите две специалности допълват палитрата от комбинации в професионалното направление „Педагогика на обучението по български език и чужд език" и са насочени към професионалната подготовка на бъдещи експерти филолози по роден език и по корейски език или иврит, както и бъдещи учители по български език и корейски език или иврит. В рамките на специалността „Приложна лингвистика" студентите могат да избират и нови комбинации: английски като първи чужд език с корейски език или с иврит като втори.

Откриването и развиването на специалностите с корейски език и иврит ще става със съдействието на посолствата на държавите, в които тези езици са официални, подчерта ректорът проф. д-р Запрян Козлуджов.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес