Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да кандидатстваме за обучение в чужбина, обясняват на форум в НДК

05 октомври 2019, 08:54 часа • 3381 прочитания

Най-голямото международно консултантско изложение в България - „Световно образование” - с участие на повече от 70 образователни институции от цял свят ще се състои днес (05.10.19 г.) и утре (06.10.19 г.) в НДК, предаде БГНЕС. Изложението дава началото на кандидатстудентската кампания за западни университети за следващата академична година, където сроковете за кандидатстване са по-ранни.

Специализирани центрове ще предоставят информация и подготвят кандидатурите на ученици за най-популярни дестинации като Великобритания, Холандия, Дания, Германия, Австрия, Франция, Испания и Италия. Сред акцентите в програмата са: Образование по време на Брекзит – пътят към обединеното кралство; Финансиране на образованието в чужбина – планиране и подготовка; Как да открия своята мечтана професия; Академичен или практически университет в Холандия – как да избера; Образование в САЩ и Канада – фондация Fulbright със стипендия за ученици от 11-ти клас до 5 000 долара и пълни стипендии за магистърски и докторантски програми и други.

Изложението в София се посещава от над 3 000 семейства с деца във възрастови групи от 8 г. до 18 г., кандидати за образование в чужбина.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес