Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дадоха още 2,5 млн. лв. за спорт в училищата и детските градини

26 август 2015, 14:50 часа • 5053 прочитания

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 2 493 573 лева за 2015 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическото възпитание и спорт на държавните и общинските училища.

Средствата се предоставят по бюджета на Министерство на образованието и културата за учебно-тренировъчната и спортно-състезателна дейност на децата и учениците и за материално-техническото обезпечаване на спортните дейности в училищата.

Освен това правителството одобри и допълнителен трансфер в размер на 291 460 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване.

Средствата са предвидени в централния бюджет за 2015 г. С тях ще бъдат разплатени извършени разходи през второто тримесечие на годината по предоставени услуги на правоимащите лица по Закона за ветераните от войните и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.

Двата закона регламентират правото на тази категория лица на престой и ползване на дейности и услуги в базите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД, като изрично предвиждат, че необходимите за целта средства са за сметка на централния бюджет.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес