Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Частна детска градина ВЕДА: Авторска програма с немско обучение и български традиции

25 октомври 2024, 15:06 часа • 362 прочитания

Знаете ли, че в първите три години от живота си детето усвоява повече информация, отколкото през цялото си по-късно съзряване? И че този период е ключов най-вече за езиковото развитие? Ето защо в частна детска градина ВЕДА акцентът върху ранното чуждоезиково обучение е поставен креативно и задълбочено. Това е единствената частна детска градина, която предлага на децата 30 часа седмично обучение по немски език. То следва авторска програма, съобразена със сезоните и празниците в немскоговорящите страни. А наред с обичаите в Германия, българският фолклор също остава на почит - за да може децата да растат не просто с два езика, а с две култури, които да ги обогатяват.

Здравословни навици, музика и спорт на едно място

Във ВЕДА всяко мъниче има възможност да учи навън, като редовно участва в активности на открито – отглеждане на растения, грижа за зеленчукови градини и засаждане на семена. А заниманията на открито и сред природата не са единствения съюзник в обучението им. Музикално-ритмичните игри и логоритмични занятия са включени в програмата на децата още от тригодишна възраст. Детската градина предлага и разнообразни спортове – плуване, футбол, народни и модерни танци, ски училище. И дори изправителна гимнастика за правилно телосложение. Наличието на физически активности изгражда здравословни навици още от ранна възраст. Рециклирането на материали също е важен елемент, който не само мотивира децата да се грижат за природата, но и ги предизвиква да създават нови предмети от стари и ненужни вещи.

Активно участие на родителите и творчески занятия

За емоционалното развитие ВЕДА разчита на метода Орф-Шулверк, съчетаващ ритъм, музика, движение и говор за по-добра изразителност на децата. Латино и народни танци също са неизменна част от програмата, а музикалните педагози ръководят групите с ентусиазъм и вдъхновение. Друг аспект от философията на ВЕДА е силната връзка между децата, родителите и екипа. А как родителите участват във възпитанието им? Те се включват в различни дейности – от съвместно изработване на мартеници до участие в събития като фестивал на науката.

Творчеството също заема централно място в ежедневието. Всяка стая носи уникален и личен отпечатък, създаден от самите деца, учителите и родителите. Хартиени табла с рождените дни на децата, кукери, изработени от торбички, и декорации от естествени материали са част от приказната атмосфера на градината.

ул. „Марин Д. Христов“ 18

0893 306 239

https://wedaschule.com/detska-gradina/

Евелина Георгиева
Евелина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес