Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокат: Директори масово принуждават и заплашват учителите да се ваксинират

27 август 2021, 08:23 часа • 16607 прочитания

Автономна работническа конфедерация сигнализира за натиск и масови уволнения при учителите, които не желаят да се ваксинират. Публикуваме позицята на синдиката без редактроска намеса: 

Уважаеми учители,

С оглед на безпрецедентният натиск върху вас да се ваксинирате срещу коронавирус, от страна на държавата, медиите, предателските синдикати, НПО агентурата в образованието, публикуваме това становище изготвено от адвокат Стоянова:

Относно: Принуждаване за ваксинация на служители в системата на предучилищното и училищно образование

На вниманието на Директора на РЗИ

УВЕДОМЛЕНИЕ

Пиша Ви в качеството ми на адвокат – към мен и към мои колеги напоследък се обръщат обезпокоени служители в детски градини и училища, които сигнализират за оказвана върху тях принуда от страна на няколко РЗИ да се ваксинират срещу Ковид-19. Пострадалите граждани разказват, че в РЗИ се привикват директори на детски градини и училища, както и служители в учебните заведения, като те биват заплашвани, че ако до ноември месец не се ваксинират, ще бъдат уволнени.

Моля да имате предвид, че към момента всички ваксини срещу Ковид 19 не са надлежно лицензирани за употреба при човека, а са пуснати на пазара с разрешение за извънредна употреба – от доклада на Европейската медицинска агенция, с който със сигурност сте запознати, е видно, че последното проучване на безопасността при реалното приложение на препарата на Пфайзер – Бионтек ще бъде завършено на 31.03.2024 година (https://www.ema.europa.eu/.../comirnaty-epar-public...).

Сроковете за останалите препарати против Ковид 19 на Модерна, Джонсън и Джонсън и Астра Зенека са подобни и по-дълги, тъй като препаратът на Пфайзер пръв получи разрешение за извънредна употреба. Това означава, че всички ваксинирани лица участват ДОБРОВОЛНО в клинично проучване и ваксиниран подписва декларация за информирано съгласие, която практически регламентира неговата воля за участие в проучването и освобождава напълно производителя от отговорност при нежелана реакция или смърт.

Във връзка с горното, моля да се запознаете с разпоредбите на Конституцията на Република България, които имат превес над всички закони и подзаконови нормативни актове и дават право на гражданите да откажат да участват в медицински опити (чл. 29, ал. 2), също и да не бъдат подлагани принудително на лечение и санитарни мерки, освен ако това е записано в закон (чл. 52, ал. 4). Българската държава е длъжна да се грижи и да гарантира както за правото на труд, така и за здравето на гражданите си и Вие, като длъжностни лица, нямате право да принуждавате нито един български гражданин със заплахи и натиск да се подлага на нежелана медицинска интервенция – подобни действия завършиха с осъдителни присъди на Нюрнбергския процес.

С настоящото Ви уведомявам, че принудата е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по действащия Наказателен кодекс на Република България, което се наказва с лишаване от свобода до шест години. Тъй като от РЗИ очевидно си позволявате да оказвате принуда на гражданите в качеството си на длъжностни лица, за вас ще се приложи квалифицираният състав на алинея 2, в който може да бъдете лишени от свобода от три до десет години. Прилагам извадка от Наказателния кодекс на Република България, с който е добре да се запознаете:

Чл. 143. (1) Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до шест години.

(2) Ако деянието е извършено от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години.

Моля да имате предвид, че аргументи в полза на „общественото здраве” са несъстоятелни – както вие най-добре знаете, към момента ваксините против тежко протичане на коронавирусната инфекция са нестерилизиращи – тоест, по информация на производителите и на официалната страница на Европейската медицинска агенция, същите се предполага да предпазват САМО реципиента от тежко протичане на заболяването, но НЕ предотвратяват заразяване и НЯМА ИНФОРМАЦИЯ същите да предотвратяват възможността ваксинираният да е приносител на заразата и да заразява околните. По последни данни, съобщени от директора на CDC (Център за контрол на заболяванията - САЩ), при инфектираните с вируса ваксинирани се наблюдава идентично вирусно тегло с неваксинирани пациенти (еднакво заразни са за околните). В този смисъл, твърдението, че гражданите, които принуждавате да се ваксинират, няма да се заразят след ваксинация и/или ще предпазят лицата, с които работят, Е НЕДОКАЗАНО И НЕВЯРНО съгласно характеристиката на препаратите, дадена от самия производител и регулаторния орган, както и на актуалните данни от клиничните проучвания до момента.

С настоящото писмо Ви уведомявам, че ако върху служителите в учебни заведения от страна на директори и служители на РЗИ се оказва натиск да участват в медицински експеримент против волята им, всеки от тях има право да подаде жалба срещу Вас пред прокуратурата и компетентните органи, за да понесете лична наказателна отговорност за престъплението ПРИНУДА, което извършвате спрямо гражданите в качеството си на длъжностно лице.

С уважение,

Адвокат Стоянова

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес