Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заличават туроператора "Амазон Травъл" от регистъра

17 октомври 2017, 19:00 часа • 2788 прочитания

Компанията "Амазон Травел" ЕООД ще бъде заличена от регистъра на туроператорите и туристическите агенти, част от Националния туристически регистър. Това реши днес Експертната комисия по регистрация, съобщи Министерството на туризма.

В петък 13.10.2017 г. туроператорът уведоми министерството, че прекратява дейността си поради неплатежоспособност, и спря сайта си. Проверка на министерството в понеделник е показала, че на адреса на единия офис на компанията работи друга фирма, а вторият офис е запечатан.

В Министерство на туризма са постъпили шест сигнала и жалби на граждани, в които се твърди за проблеми и некоректност от страна на "Амазон Травел". Клиенти на туроператора заявяват, че са се записали и са плащали за екскурзии и почивки, които не са се осъществили. Според договорите на клиентите с туроператора, фирмата е длъжна да възстанови пълните суми на туристите.

Съгласно Закона за туризма сигналите и жалбите са изпратени незабавно по компетентност на Комисията за защита на потребителите (КЗП).

"Амазон Травел" е регистриран като туроператор и туристически агент от март 2016 г. Според регистрацията задължителната застраховка на туроператора покрива отговорността за причинени вреди вследствие на неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност.

Туроператорът има валидна застраховка и сертификат в Националния туристически регистър, валиден до 13.04.2018 г. Министерството съветва гражданите да бъдат бдителни при избора си на оферти за почивки, предлагани от името на този туроператор.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес