Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вино на "Домейн Бойар" е сред 100-те най-изгодни и качествени вина в САЩ

20 декември 2017, 11:00 часа • 4183 прочитания

Невероятен успех завоюва едно от вината на водещия български производител "Домейн Бойар".

Авторитетната американска медия WINE ENTHUSIAST включи DOMAINE BOYAR SELECTION TRAMINER 2016 в ТОП 100 на най-изгодните покупки на вино на пазара в САЩ. Класацията подрежда вината с най-добро съотношение между цена и качество, а продуктът на "Домейн Бойар" е оценен с цели 89 точки, което е изключително постижение.

Това е поредно признание за марката, която наскоро отново бе обявена за избрана за Superbrand на виното в България - награда, присъждана на брандове с безупречна репутация и значителни материални и емоционални предимства пред конкурентите си.

"Домейн Бойар" е лидер в производството на качествени вина, като в последните 10 години затвърди позициите си на водещ износител, реализиращ продукцията си в 24 държави. Приоритетен пазар за компанията е Великобритания. С годишни продажби от над 2 милиона бутилки дружеството държи над 90 % от експорта на българско вино на Острова, като работи с най-големите търговски вериги, сред които Tesco, Marks & Spencers, WMM и др. Други важни пазари са Белгия, Холандия, Люксембург, Полша. Изключително добро е представянето на марката и в САЩ и Канада.

През последните 8 години фирмата значително увеличи дела си на българския пазар, като отчита нарастващия интерес на потребителите към нови вкусове. Екипът на „Домейн Бойар“ работи с широка палитра от сравнително непознати, но интересни за родните любители сортове грозде като каладок, марселан, темпранийо, мурведър, гренаш, вионие, ризлинг, семийон, които много успешно се отглеждат в условията на българския тероар. Това позволява на избата да произвежда уникални вина и блендове от сортове, които другите местни производители не предлагат. Любопитен факт е, че „Домейн Бойар” е първата компания, която пуска на българския пазар вина с намалено алкохолно съдържание – Whisper и Frutino, като с това отваря нова пазарна ниша.

ОЩЕ ОТ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА "ДОМЕЙН БОЙАР" РАЗГЛЕДАЙТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ.

В 26-годишната си история компанията се наложи като най-награждаваната българска изба, която всяка година печели над 30% от златните и сребърни медали за страната ни.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес