Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Терзиева: Съдът ни даде да строим тунела под Шипка

29 април 2014, 15:35 часа • 26982 прочитания

Върховният административен съд потвърди Оценката за въздействие на околната среда (ОВОС), което дава зелена светлина за строителството на обходния път на Габрово и тунела под Шипка.“ Това обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която днес инспектира рехабилитацията на пътни участъци в област Шумен.

Министърът подчерта, че подадената апликационна форма за обекта трябва да бъде допълнена и отново да се внесе за окончателно одобрение в Европейската комисия. Терзиева припомни, че Докладът за оценка на въздействието върху околната среда за обхода на Габрово е обжалвана от екологични организации, заради което изпълнението на обекта е било временно спряно.

„Решението на ВАС е окончателно и ние можем да продължим изпълнението на обхода на Габрово”, подчерта министърът.

„Опозицията твърдеше, че сме провалили проекта, че са ни върнали апликационните форми поради некадърност и липса на експертност, което не беше вярно“, припомни Терзиева. „Просто трябваше да изчакаме решението на съда. Решението излезе и е в наша полза. Продължаваме със строителството на обхода на Габрово и тунел под Шипка ще има. Това е един от приоритетните обекти за правителството”, категорична бе Десислава Терзиева.

 

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес