Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

tbi bank откри собствен технологичен хъб в Турция

08 октомври 2024, 13:07 часа • 310 прочитания

tbi bank прави ключова стъпка в технологичното си развитие, откривайки собствен технологичен хъб – tbi tech, в Турция. С този стратегически ход, банката цели не само да ускори разработването и интегрирането на иновативни услуги в своите продукти, но и да разшири достъпа си до международни таланти.

Главният офис на хъба е в Истанбул, а офисът за изследвания и разработки (Zafer) е в гр. Ушак. Там екипът на tbi tech си партнира с водещи експерти и академици в областта на технологиите, черпейки ценни знания и опит. Технологичният хъб се фокусира върху разработването на съвременни платформи за данни и аналитични решения, които да подобрят дигиталните продукти на банката и да ги направят по-удобни и ефективни за клиентите ѝ в България, Румъния и Гърция. Сред иновациите, разработени в хъба, са и тези, които вече са внедрени в мобилното приложение tbi bank app в България.

Към момента в екипа на tbi tech работят 17 професионалисти с богат опит в области като анализ на данни, инженерство, софтуерна разработка и др. С нарастването на проектите, по които работи екипът, банката планира постепенно да привлече нови таланти, за да отговори на нарастващите нужди на бизнеса и клиентите си.

„С tbi tech не само инвестираме в технологии и хора, а подобряваме начина, по който предоставяме финансови услуги, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти. Турция беше идеалният избор за нашия технологичен хъб, заради възможностите, които прогресивно развиващите се банков и ИТ сектори в страната предлагат. Стратегическото ѝ местоположение в региона, в комбинация с достъпа до талантливи професионалисти и активна стартъп общност, ще ни помогне да реализираме нашите планове за технологично развитие“, коментира Гуркан Папила, старши вицепрезидент „Технологии” в tbi bank.  

 

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес