Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Танева: Новата ПРСР върви по план

16 януари 2015, 14:03 часа • 17857 прочитания

С еврокомисар Фил Хоган, който има ресор "Земеделие и развитие на селските райони", обсъдихме Програмата за развитие на селските райони за 2014 - 2020, която върви по план. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева, след откриването на българския щанд на Международното земеделско изложение "Зелена седмица 2015" в Берлин, предаде агенция "Фокус".

Тя се е срещнала с федералния министър на земеделието на Германия, с когото са говорили за кризите в Европа и последствията от руското ембарго.

"С еврокомисар Фил Хоган по "Земеделие и развитие на селските райони", с който имах отделна среща при първата среща на министрите, по повод Програмата за развитие на селските райони говорихме, че в края на месеца ще се видим отново и ще поговорим за кризата в млечния сектор и относно начина, по който ще процедираме", каза още Танева.

Има бъдеще и възможности за биологичното производството в България, каза още министърът. 

"На това изложение България участва за 26 път", обясни Танева. Тя допълни, че тази година акцентът е поставен върху представянето на биопродукти.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес