Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на "Топлофикация София" подаде оставка, назначиха негов заместник

18 ноември 2019, 14:53 часа • 4384 прочитания

Изпълнителният директор на "Топлофикация София" ЕАД инж. Кремен Георгиев подаде оставка, Надзорният съвет на дружеството я прие единодушно и назначи за негов заместник Александър Александров, съобщават от там.

Искането на Георгиев е постъпило днес, но решението му е било "предмет на предварително обсъждане и на по-ранен етап с Надзорния съвет, който своевременно е предприел действия за осигуряване нормалното функциониране на дружеството", пишевсъобщението.

Инж. Кремен Георгиев благодари на ръководството и екипа на "Топлофикация София" ЕАД за гласуваното доверие и съвместната работа.

Actualno.com припомня, че Кремен Георгиев пое дружеството през февруари. Преди да поеме поста той беше в ръководството на топлофикациите във Враца, Велико Търново и Перник, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки. Кремен Георгиев заема поста на Сашо Чакалски, който пък влиза в новообразувания Надзорен съвет на софийската топлофикация. Още за рокадите в управлението на "Топлофикация София" в началото на годината можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.

През август пък стана ясно, че "Булгаргаз“ е завела иск към дружеството за 35 милиона лева, които са част от общите задължения на столичната топлофикация в размер на 120 милиона лева и са натрупани за една година. Тази мярка е предприета, тъй като има риск "Булгаргаз" да не може да се разплати с доставчика си на гориво - руската компания "Газпром експорт", обясни изпълнителният директор на газовата компания Николай Павлов. Още за дълговете на Топлофикация можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.

 

Новият изпълнителен директор на "Топлофикация София" ЕАД е Александър Александров. Той е магистър "Топлоенергетика" от Технически университет - София, с няколко специализации в Германия, включително по Програма за обучение на висши мениджърски кадри (еквивалент на МВА) и повече от 20 годишен опит на ръководни позиции във водещи български и международни компании, подчертават от дружеството.

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес