Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ревизоро обвини българските "жълти жилетки", че не искат да ги лови закон

04 февруари 2019, 09:12 часа • 1300 прочитания

Безплатна е регистрацията и на малките бензиностанции, и на големите. Но всеки иска да е търговец на дребно, за да няма задължения по отношение на данъчните складове. Това заяви пред bTV депутатът от „Обединени патриоти” Емил Димитров-Ревизоро, основен двигател на т.нар. закон за горивата, който беше де факто отложен незнайно докога.

Ревизоро нападна и Сдружението на търговците и превозвачи на горива, като обяви, че неговият говорител Симо Симов даже не трябвало да бъде на заседанието на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции, защото заповядвал на депутатите и искал невъзможни законови разпоредби. Това беше заседание между първо и второ четене, беше аргументът на Ревизоро защо изобщо представител на сдружението не е трябвало даже да е на заседание. Депутатът обаче не засегна въпросът за участието на Валентин Златев като представител на Българската петролна и газова асоциация на същото заседание, което беше описано от Симов така: "Не разбрах дали г-н Димитров е председател на тази комисия или г-н Златев".

Никога няма да седна с тях в едно студио, защото съм говорил с легалния бизнес. Те не желаят да се впишат – като се впишат, да заповядат. Те искат специални условия, които не съществуват никъде – били цистерни-превозвачи, ама уредите им не са наред, разпали се Ревизоро, който видя натиск да се рекетира Бойко Борисов. Тези хора искат да се водят превозвачи, но не са такива, а са търговци, сигурен е Ревизоро. И попита като се случи големият скок на цените на горивата, държавата с кого преговаря - с тези хора или "с едрия, легален бизнес".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес