Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Протестна мрежа" поиска за втори път от парламента да уволни Стоян Мавродиев

16 януари 2015, 11:15 часа • 21021 прочитания

За втори път „Протестна мрежа” внесе писмо до Народното събрание с искане председателят на Комисията по финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев да бъде отстранен от поста му.

Като причина за искането „Протестна мрежа” посочва „критично ниското ниво на доверие в българските финансови регулатори и в частност КФН”. Запазването на  статуквото е с непредвидими последици за цялата система, смятат от „Протестна мрежа”. Ето какво още казва „Протестна мрежа”:

„Още през лятото на миналата година заявихме категорично, че случаят със затворената Корпоративна търговска банка АД е огромен регулаторен провал, който коства на вложителите в нея милиарди загубени лева и се ангажира публичен ресурс, който би могъл да се насочи за други обществено полезни цели. Заедно с БНБ и ДАНС, КФН носи пряка отговорност за политическия похлупак над банката и свързаните с нея фирми.

Бездействието на комисията по случая КТБ и свързани с нея публични компании се разминава с нейната хиперактивност в наказания на критично настроени медии (бел. ред. – „Протестна мрежа” визира глобите от 100 хил. лева и 50 хил. лева срещу „Икономедиа”). Смятаме това за форма на лична разправа и за недопустимо в една свободна и демократична държава.”

На снимката вдясно: Стоян Мавродиев

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес