Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подготвя се създаване на публичен регистър на мебелните фирми

18 февруари 2015, 17:47 часа • 15441 прочитания

Да бъде създаден публичен регистър на фирмите от дървообработващата и мебелната промишленост предложи заместник-министърът на икономиката Любен Петров на среща днес с изпълнителния директор на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост /БКДМП/ Елица Ненчева.

Целта е да бъде дадена пълна прозрачност и публичност на работата на фирмите в сектора и да бъде създадена превенция за развитие на сивата икономика в бранша. Петров и Ненчева се договориха да бъде сформирана работна група с участието на експерти от Министерства на икономиката, Комисия за защита на потребителите и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, която да изготви критериите за членство в Публичния регистър и да подготви съдържанието на документа.

По време на срещата изпълнителният директор на БКДМП Елица Ненчева представи браншовата организация и визира проблемите на организацията, свързани с повишаването на конкурентоспособността на бранша, увеличаване на експортните възможности за фирмите, обезпечаването на дървообработващото и мебелното производство с квалифицирани кадри. По данни на БКДМП в камарата членуват 320 фирми, а официално заетите лица са близо 50 хил.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес