Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Чобанов представи идея за стратегическо звено в БНБ

24 юли 2023, 13:26 часа • 2030 прочитания

Кандидатът за подуправител на БНБ в направление "Банково" Петър Чобанов обяви своите идеи по отношение на мениджмънта. Идеите си той представи в рамките на изслушването си в бюджетна комисия.   

Той заяви, че би искал да инициира създаването на едно ново звено за и стратегическо планиране в направление "Банково", чиито функции да включват планирането на стратегическо и оперативно ниво, иницииране на промени, както и прилагане на системи за управление на качеството. Според него подобна стратегическа дирекция може да се създаде и на ниво БНБ.  ОЩЕ: Димитър Радев предлага Чобанов и Гюров за подуправители на БНБ (ВИДЕО)

Той каза какво предстои на направление "Банково" по отношение на Еврозоната. 

"Въвеждането на еврото като национална валута е свързано не само с процеси, които са ясно видими за обществото, но и с много работа вътре в БНБ по отношение на процесите и системите.Предтоят значителни процеси на трансформация и модернизация", добави още Чобанов. 

"Моята професионална кариера започна в БНБ, което повлия в значителна степен да се изградя като експерта, който всички познавате. БНБ дава възможност за развитие и възпитава в институционална култура на спазване на правилата и последователно отстояване на публичния интерес", каза Чобанов. ОЩЕ: Икономистите на БАН казаха какво ще се случи след приемането на еврото

Чобанов отбеляза, че независимостта на централната банка е от изключително значение и че това изисква паричната и фискална политика да са съгласувани. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес