Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Чобанов: Не предстои актуализация на бюджета

04 юни 2014, 13:22 часа • 18736 прочитания

Не предстои актуализация на бюджета. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на финансите Петър Чобанов във връзка с петия вот, който предстои да внесе ГЕРБ, предаде "Фокус”.

Вчера нееднократно заявих, че няма такава дупка от 10 млрд лева,  заяви още Чобанов. Той допълни: "Това са спекулации и произволно хвърляне на големи числа, които се стремят да стреснат икономическата публика и да сложат спирачка на позитивното икономическо развитие, което се наблюдава напоследък. Виждате, че в последните шест месеца расте бизнес климатът, той е на най-високото си ниво от 2008 година, расте потребителското доверие – то е на най-високо ниво от лятото на 2007 година. Явно политическите цели се отклоняват”.

Според министъра ситуацията в НЗОК буди опасения и трябва да се спре неефективното разходване на средства, за да не се актуализира бюджета й. Чобанов посочи, че трябва да се предприемат мерки да бъде намалено неефективното разходване на средства в здравната система, информира БТА.

Както е записано и в закона за бюджета на Здравната каса в края на полугодието ще бъде направена преценка как се движат разходите и тогава ще се вземе решение, каза Чобанов.

Попитан, дали е разговарял с министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева по въпроса за Спешна помощ, Чобанов обясни, че все още не са разговаряли и й е предложил да проведат разговора в рамките на кабинета.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес