Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски прехвърли три от компаниите си на своя офшорка

02 юни 2016, 15:23 часа • 1601 прочитания

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е продал компаниите си "Био уотър", "Био уотър инвестмънт" (и двете без дейност към края на 2015 г.) и "НСН инвестмънт" (през която контролира "Техномаркет"). Това се вижда от негова декларация до парламента декларация за конфликт на интереси. Декларацията е с дата 27 май, но входящият ѝ номер е от 1 юни.

На същия ден са заявени и вписвания в Търговския регистър, откъдето се разбира, че реална промяна на собствеността няма, съобщава "Капитал Daily".

От предоставените там договори се вижда, че "Био уотър" и "Био уотър инвестмънт" са продадени на "НСН инвестмънт". Сделките са от 27 май и са сключени по номиналната стойност на дяловете, което означава, че компанията, собственост на Пеевски, е платила на депутата по 10 хил. лв. за двете дружества без дейност.

В същия ден е сключен и третият договор, чрез който самото "НСН инвестмънт" е продадено на Intrust Limited, за което Пеевски не е подал декларация, че е продал. Така реално тази сделка е преместване от единия джоб в другия, посочва вестникът.

От представената в Търговския регистър информация става ясно, че Intrust е основана на 23 ноември - четири дни преди декларацията на Пеевски, че е собственик. Директор на регистрираната в Дубай компания е индийският гражданин Танвеер Мохамед Асгар Шакх.

Още подробности по темата прочетете в Expert.bg.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес