Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: Страх ги е от бюджета, защото ще лъсне истината за провала (ВИДЕО)

29 септември 2023, 11:52 часа • 2880 прочитания
Страх ги е от бюджета, защото ще лъсне истината за провала във финансовата политика. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира новината, че управляващите ще отложат бюджета с 15-20 дни. 
Тя обяви, че управляващите минават всякакви граници на арогантност, наглост и газене на закони. ОЩЕ: ИТН: Отлагането на бюджета е безсмислено, Василев не може да се оправи (ВИДЕО)
"Ние сме категорично против. Всеки ден управляващите дават аргументи, че стават все по-вредни за България. Може би за пръв път ще се случи такова нещо с решение на Народното събрание да се промени Закона за публичните финанси", каза Нинова. 
"Една от причините е, че отново вътре има изключително големи различия между управляващите по отношение на бюджета. Изобщо става много тягостно и много вредно. Техните отношения вътре за разпределянето на пари, порции и влияние, е погром за държавата във всяка сфера", смята още Нинова. ОЩЕ: Добрев смята, че отлагат бюджета, защото сметките не излизат (ВИДЕО)

Проблеми с приходната част на бюджета

Според нея има данни, че в приходната част има проблеми, а нещата с ПВУ нещата се усложняват, тъй няма да влязат тези пари, които са се предвиждали в бюджета за октомври. 
"Василев предвижда увеличаване на данъци. Вероятно бягат от тази непопулярна мярка точно преди изборите, но то е факт. Не искат да го кажат на хората", каза още Нинова. ОЩЕ: Борисов обяви, че бюджетът ще бъде отложен с 15-20 дни

Протестите на миньорите

Според нея имат пълно сонование за протест. "Арогантно ги излъгаха. Казаха, че до края на месеца е договорят един добър план за справедлив преход. Разбираме, че никой не ги е търсил, никой не е преговарял", добави Нинова. ОЩЕ: Недоволни енергетици блокираха основни пътни артерии

 

Опозицията внася предложение

„Ние днес внасяме проект за решение заедно с колегите от ИТН и "Възраждане", с което Народното събрание да задължи Министерски съвет да поиска от ЕК един месец отсрочка за представяне на плана. През този един месец сме им разписали по дати - график, какво трябва да се направи за преговори със синдикати и решения на Министерски съвет. Внасяме го сега. На въпроса какво трябва да се направи, трябва да се отложи с един месец предоставянето на плана“, смята Нинова. ОЩЕ: ГЕРБ показа таен списък за финансиране на спонсори на ПП-ДБ и иска оставки (ВИДЕО)

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес